به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، فرحناز محبی درباره مقایسه تأثیر عسل خالص و ناخالص روی علائم همراه قاعدگی در زنان مبتلا به دیسمنوره, اظهار داشت: قاعدگی دردناک یکی از شایعترین مشکلات در زنان جوان است.
بهگفته وی البته با اینکه درد قاعدگی تهدید کننده زندگی فرد نیست ولی کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد و مطالعه در مورد درمان آن ضروری به نظر میرسد. با توجه به عوارض درمان با داروهای غیراستروئیدی و هورمونی درمان با طب مکمل بسیار تأثیرگذار و بدون عوارض است.
مدیرگروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: اگرچه علت قطعی ایجاد درد و علائم همراه قاعدگی ناشناخته است، نظریه مورد قبول در مورد علت آن، وجود بیش از حد پروستاگلاندینهای آندومتر است.
محبی افزود: از این رو برای درمان آن باید در کاهش تولید پروستاگلاندینها عمل کرد. عسل بهواسطه وجود آنزیمها و املاح معدنی در کاهش درد همراه قاعدگی، درد کمر و گشادی رگها مؤثر است.
وی ادامه داد: عسل خالص غلظت پروستاگلاندین E2، پروستاگلاندین آلفا-2 و ترومبوکسانB2 را در خون کاهش میدهد و در نتیجه در کاهش دردهای قاعدگی مؤثر است.
مدیرگروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: عسل خالص دهانه مویرگها و عروق بدن را نیز باز میکند و در کنترل خونریزی قاعدگی نیز مؤثر است. از طرف دیگر علت مؤثر نبودن عسل ناخالص، احتمالاً بهخاطر افزودن مواد دیگر مثل "آف شکر" و عصاره گل به آن است.
محبی عنوان کرد: طبق نتایج پس از مصرف عسل خالص میانگین شدت درد قاعدگی (P=0.002)، تهوع و استفراغ (P=0.05) و شدت سردرد (P=0.002) کاهش معنیداری داشت، مقدار خونریزی پس از مصرف هر دو نوع عسل کاهش معنیداری یافته است (P=0.03) ولی در زمان مصرف عسل ناخالص، میانگین شدت درد قاعدگی کاهش معنیدار نبود.
وی یادآور شد: با توجه به این یافتهها مصرف عسل خالص در پیشگیری و درمان علائم همراه قاعدگی مانند سردرد، تهوع و استفراغ، شدت درد و مقدار خونریزی تأثیر بهسزایی دارد، لذا میتوان از آن بهعنوان یک روش درمانی استفاده کرد.
نظر شما